Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/vhosts/jeannevanmidde.nl/httpdocs/_security/_authorize.php on line 10

Jeanne van Midde

Poppenspeelster 
In 2005  is Jeanne van Midde 25 jaar actief als poppenspeelster, theatermaker en organisator van festivals.  De basis werd gelegd met haar lidmaatschap bij de Tilburgse toneelbereniging Pegasus op 16-jarige leeftijd. Zij speelde diverse rollen, kreeg belangstelling voor het kindertheater en volgde de opleiding voor regisseur.
In 1987  kreeg zij voor het eerst een echte werkruimte van de gemeente waar zij haar materialen kon opslaan en haar voorstellingen kon maken en repeteren.  De gemeente had er zelf ook baat bij want het was een leegstaand schoolpand en Jeanne diende ook als een anti-kraakgebruiker.  Op die manier verhuisde zij met heel haar hebben en houden tot vijf maal toe naar een ander leegstaand pand.  Met oogluikende toestemming van de gemeente bouwde  zij haar werkplaats om in  een intiem theatertje dat zij ’t Schellinkje noemde.  Tussen 1990 en 2001 hebben heel veel kinderen in  ’t Schellinkje kunnen genieten van haar voorstellingen. Ook organiseerde zij workshops voor de basisscholen;  zij kan de kinderen inspireren om zelf een pop te maken en met die pop tot een spel te komen.

Aan het theatertje kwam een einde toen,  na de brand in Volendam, ’t Schellinkje op last van de gemeente  en de brandweer haar deuren terstond moest sluiten.  Jeanne bleef niet bij de pakken neerzitten en organiseerde festivals in de tuin van het voormalige fraterhuis en was met haar poppen altijd wel te zien bij  Goirlese evenementen.  En, hoewel zij last heeft van hoogtevrees,  speelde zij zelfs in de kerktoren van de parochiekerk voor kinderen en volwassenen.
In 2004 verhuisde zij definitief naar haar theaterwerkplaats in het Cultureel Centrum Jan van Besouw.
 

Beeldend kunstenaar
Als beeldend kunstenaar maakt  zij niet alleen  haar poppen en décors zelf, ook maakt zij  beelden en portretten van klei en giet die af in aluminiumcement of brons.
Haar kennis en vaardigheid deed zij op bij de Goirlese vereniging Atelier ’78.
Frans Broers, beeldend kunstenaar en docent bij Atelier ’78, heeft haar in grote mate geïnspireerd voor het vak.
Ook die kennis en vaardigheid draagt zij uit aan de Goirlese volwassenen en kinderen.  Zij geeft workshops en cursussen op het gebied van boetseren en speksteen bewerken in haar eigen theaterwerkplaats en op scholen.