Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/vhosts/jeannevanmidde.nl/httpdocs/_security/_authorize.php on line 10

Reizend Beeldhouwatelier in de klas.
 

Jeanne van Midde is bij u bekend als theatermaker. Minder bekend is het feit dat zij al bijna 40 jaar beelden maakt.  Levensgrote beelden in brons  en polyester, portretten in keramiek, aluminiumcement en brons en abstracte beelden in speksteen.
 

In de workshop “het reizend Beeldhouwatelier” laat zij in vogelvlucht zien hoe een beeld tot stand komt. De verschillende stadia van ontwikkeling, de mallen en afgietsels en een mini-expositie maken dat het duidelijk wordt wat er allemaal  komt kijken bij het maken van een beeld. Tenslotte demonstreert zij het gebruik van gereedschap bij het werken aan een speksteen.
Deze uitleg en demonstratie duurt ongeveer een uur.
 

In het 2e gedeelte van de workshop kunt u zelf aan het werk.
In  ± 2 uren kunt u  van een klein steentje een sieraad, een amulet of een gladde  voelsteen maken. De steentjes, raspen en het materiaal voor het polijsten bengt zij mee.
 

De workshop is uitermate geschikt voor een grote groep, zoals een klas van de bovenbouw van het basisonderwijs en Voortgezet onderwijs.
 
Het 2e gedeelte van deze workshop kan aangepast worden voor kinderfeestjes, personeelsuitstapjes en familiefeestjes met minimaal 6 deelnemers.